symbol oaker 01 75pxhero yoga

SMALL GROUP YOGA BIJ OAKER

Ontdek de stilte in jezelf

Wil jij met meer aandacht en ontspanning door het leven gaan? Ben je toe aan een wekelijks moment voor jezelf? Je bent van harte welkom bij de yogalessen van Oaker. In Small Group Yogalessen met maximaal 5 deelnemers is er voldoende persoonlijke aandacht en creëren we een veilige omgeving waar je volledig jezelf kunt zijn.

Welke Yoga stijl past bij jou?

YIN

Yin Yoga is een rustige, meditatieve yogavorm met ademhaling in de houdingen. Het richt zich op het creëren van ruimte in het bindweefsel en gewrichten. Dit vergroot de bewegingsruimte en bevordert de energiestroom. Doordat een houding voor langere tijd wordt aangehouden is er tijd om grenzen te ontdekken, stil te worden en dieper te voelen wat er zich in het lichaam afspeelt. Yin yoga is een mooie vorm van yoga als tegenhanger van de drukte die we dagelijks kunnen ervaren.

YANG-YIN

Yang Yin yoga combineerd het dynamische van Yang met het meditatieve van Yin. Hierdoor wordt er een balans gecreëerd tussen beweging en rust in het lichaam.
Je begint met activerende Yang houdingen die je helpen om conditie, spierkracht en flexibiliteit te ontwikkelen. De les eindigt met Yin houdingen. Deze houdingen worden langer vastgehouden waardoor je meer tijd hebt om je (lichamelijke) grenzen te verkennen en verleggen.

EASY FLOW

Easy flow yoga is een zachte, vloeiende yogales waarin we streven naar ontspanning, het laten stromen van energie en het herstel van het lichaam. De houdingen worden aan elkaar verbonden door adem en beweging (vinyasa’s), zodat er een ‘flow’ ontstaat. Het rustige tempo stelt ons in staat om de diepe ademhaling en de beweging van ons lichaam nauw te verbinden. Het bewegen op het ritme van de ademhaling creëert een dieper bewustzijn van ons lichaam en van wat er zich erin afspeelt.

POSTNATALE YOGA

Ben je minimaal 6 weken geleden bevallen en wil je jouw herstel bevorderen dan is deze les geschikt voor jou.

Postnatale yogalessen zijn de perfecte manier om jezelf de zorg en liefde te geven die jij als verse mama verdient. De lessen helpen je de tijd en ruimte te vinden om te ontspannen, te ademen, weer in contact te komen met je lijf en veilig je kracht op te bouwen na je zwangerschap en geboorte. Dit kun je verwachten van de les:

  • Je leert ontspannings-, ademhalings- en meditatietechnieken die jou kunnen helpen om de rust te vinden die je als nieuwe mama nodig hebt
  • We helpen je weer te verbinden met je bekkenbodem en buikspieren en leren je hoe je weer op een veilige manier kracht op kunt bouwen.
  • We helpen je om opgebouwde spanning in je lijf van de zwangerschap, bevalling en nieuwe moederschap los te laten, en om je mobiliteit en houding te verbeteren.
  • We helpen je om veilig en mindfull je lichamelijke kracht en energie weer op te bouwen.

Deze lessen worden aangeboden via JUNO Health en Wellness. Wil je deelnemen aan de Postnatale yogalessen stuur dan een email naar info@junohealthandwellness.nl.

VOLLE MAAN MEDITATIES

Vanaf 23 mei faciliteren wij elke Volle Maan een meditatie met energy healing.

Ongeveer één keer per maand verlicht een volle maan de donkere avonden en nachten. Een nieuwe maancyclus rond af en de lucht hangt vol energieën.

Tijdens volle maan meditatie geef je jezelf de ruimte voor diepe heling maar ook een stukje rust en verbinding. Door de chaos van het dagelijkse leven raak je de connectie daarmee wel eens kwijt. Het is tijd voor rust, ruimte en het leegmaken van je hoofd. Ontdek je innerlijke stilte en kom een stukje dichter bij jezelf tijdens deze volle maanfase.

We starten met een try-out van 4 manen, met elke maan(d) een ander thema, iedereen is welkom!

Data: 22 juni, 21 juli, 19 augustus*
Inloop: 19:45
Start: 20:00-21:15

*Op 19 augustus zullen we de meditaties van de Worldwide Womb Blessing volgen. Ook voor mannen hebben we een meditatie die hen verbindt met hun kracht.

Kosten deelname:
€13,50 voor deelname op locatie bij Oaker (10 plekken)
€10/online (in jouw eigen woonkamer/slaapkamer)

Facilitators:
Esther & Jamila

Opgeven:
Heb je interesse? Dan kun jouw ticket voor deelnamen aanschaffen via deze link.

Vragen?
Mail dan naar yoga@oaker-tilburg.nl

Meer informatie over onze Yoga lessen

Een wekelijkse les van 75 min. kost €55,- per maand. Je gaat een abonnement aan van 3 maanden, na deze periode is het abonnement maandelijks opzegbaar. Ben je benieuwd naar welke yogales bij jou past? 

Yoga Lesrooster

DINSDAG

19:30 – 20:45  ⎯  Yang Yin met Kiki (2 plekken vrij)

WOENSDAG

19:00 – 20:15  ⎯  Easy Flow met Jamila (vol)
20:30 – 21:45  ⎯  Yin met Jamila ( 1 plek vrij)

VRIJDAG

09:00 – 12:00  ⎯  Yoga en ademtherapie | individueel of groepsles (Op aanvraag)

ZONDAG

10:45 – 11:45  ⎯  Postnatale Yoga | Deze lessen worden aangeboden via JUNO. Bekijk de website voor meer info over deelname.

yoga
klankschaal

Onze Yoga docenten

jamila yogadocent

Jamila

Jamila kwam bij de sportschool in aanraking met yoga en merkte direct de positieve invloed die dit op haar had. Inmiddels heeft ze verschillende vormen van yoga beoefent en is zich meer gaan verdiepen.

Jamila heeft een Hatha Yoga teacher training in Bali afgerond en in Nederland heeft ze zich gespecialiseerd in Yin Yoga. Jamila heeft in India nog een bijscholing gedaan in yoga speciaal voor vrouwen. Recent heeft ze een opleiding ademyoga afgerond.

Yoga heeft haar geleerd meer bewust te worden van haar lichaam en zich over te geven aan ontspanning. Yoga helpt haar altijd weer haar balans in het leven te vinden. Dit wil ze ook leren aan anderen en is een uitgangspunt in haar lessen.

Kiki

Kiki is vanuit haar interesse in sport en gezondheid in aanraking gekomen met yoga. Het sprak haar direct aan omdat het naast het fysieke ook een mentaal component heeft en daarin kon ze veel rust en mindfulness vinden. Ze is een maand naar Bali gegaan voor een Vinyasa en Yin yoga teacher training. Hier heeft ze een verdieping gevonden in zowel yoga als welzijn.

Het geeft Kiki veel voldoening om haar kennis te delen en mensen te helpen in hun eigen proces van fysiek en mentaal welzijn. In het yang gedeelte van haar Yin Yang les probeert ze de deelnemers een uitdaging op maat te bieden. Het gaat hier om de activatie van het lichaam waar stilgestaan wordt bij de techniek van de oefeningen. Kiki’s fitness achtergrond komt hierbij goed van pas.

In het yin gedeelte worden de houdingen vaak langer vastgehouden en begeleid Kiki je richting een innerlijk rustpunt en ontspanning.

Yogadocent Jamila
Yogadocent Esther

Esther

Yoga is op Esthers pad gekomen toen ze nieuwsgierig opzoek was naar meer balans in zichzelf. Na jaren yogales bij een sportschool te hebben gevolgd werd zij door haar docent gevraagd lessen van haar over te nemen en zo is zij dieper op ontdekkingsreis gegaan in de wereld van yoga.

Na vele vormen van yoga uitgeprobeerd te hebben kwam Esther toch telkens weer terug bij zachtheid, flow en vrouwelijkheid. Na een Yin yoga en Slow Flow Yin cursus heeft ze een hele eigen signatuur ontwikkeld, een mooie combinatie van bewustzijn, bewegen, flow, en sensualiteit in haar vorm van Shakti yoga.

Nikki

Nikki is fysiotherapeut, manueel therapeut, acupuncturist, yoga docent en de oprichter van JUNO Health and Wellness. Ze komt oorspronkelijk uit Engeland maar, in 2014 volgde ze haar hart en grote liefde naar Nederland.

Nikki is naast yogadocent ook een ervaren fysiotherapeut en manueel therapeut. Ze heeft daarom goede kennis van het vrouwelijke lichaam, hoe het verandert tijdens de zwangerschap en na de bevalling, en hoe je op de beste en veiligste manier je lijf naar volledige kracht kunt revalideren.

Tijdens haar carrière werd het steeds duidelijker dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarom combineert Nikki mind-body technieken samen met manuele therapieën om ervoor te zorgen dat elk individu de tools heeft om de eigen klachten te begrijpen, te beïnvloeden en te verbeteren.

Bekijk de website van Nikki Rowe voor meer informatie.

nikki yogadocent

Een aanrader voor iedereen die balans zoekt

De Yin Yang les is voor mij de perfecte balans tussen mentale en fysieke ontspanning. Door de actieve start kan ik me volledig focussen op de intensieve yang houdingen om vervolgens tot mezelf te komen in het yin gedeelte.De lessen van Kiki zijn altijd goed voorbereid. Wat ik vooral erg fijn vindt is dat Kiki altijd bereid is om mee te denken met alternatieve houdingen bij eventuele blessures of als een houding niet goed aanvoelt.

Echt een aanrader voor iemand die eenzelfde balans zoekt.

Namasté 🙏🏻

 

YANG YIN met Kiki

Ik kan de Yoga les niet meer missen!

De lessen van Jamila voelen voor mij als een reset gedurende de week. Even terug naar mezelf, naar mijn lichaam en naar mijn wensen en behoeften. Ik kom altijd totaal ontspannen thuis, als een ander mens! De persoonlijke aandacht, de oprechte interesse in haar cursisten en haar professionaliteit maakt dat ik de les niet meer kan missen! Om met de woorden van een mede cursist te spreken: “Ik gun iedereen een Jamila op zijn of haar schouder, de hele week.” Dat zou zoveel rust brengen in de dagelijkse hectiek.

 

YIN met Jamila

Ik leer om te ontspannen en in het hier en nu te zijn

Ik ben super enthousiast en positief over de Yin-Yang yogalessen van Kiki! Yin en Yang staan voor zaken die elkaar aanvullen en dat doet deze les voor mij heel goed. De combinatie van fysieke inspanning en tot rust komen op het einde zorgen voor een fijne balans. Ik leer bij de yogalessen om te ontspannen en in het hier en nu te zijn maar werk ook aan mijn flexibiliteit en houding. Ik voel mij op mijn gemak tijdens de small-group yogalessen. De lessen zijn goed voorbereid en afwisselend. Er is ruimte voor aanpassingen op maat indien nodig.


YANG-YIN met Kiki

Fijne en persoonlijke Yoga lessen

Al een aantal jaren volg ik hier verschillende yogalessen en nu al een geruime tijd de Easy Flow bij Jamila. Het zijn hele fijne lessen in een klein groepje. De lessen zijn afwisselend van actieve houdingen (kracht) naar ontspannen houdingen om jezelf naar binnen te richten. Omdat de groep zo klein is, zijn het hele persoonlijke lessen waar ieder wordt gezien in zijn/haar kunnen. Waar nodig word je ondersteund met materiaal, wat voor ieder bij aanvang van de les al klaarligt.

Jamila creëert een hele ontspannende sfeer in een fijne omgeving waar aandacht is voor detail, waardoor ik me welkom voel. Namasté

 

EASY FLOW met Jamila

Zeer prettige Yoga

Ik volg nu een dik jaar les bij Jamila en ervaar dit als zeer prettig. Ze bereidt de les goed voor en neemt voor aanvang altijd de tijd om even een praatje te maken. Je kan haar goed verstaan en ze loopt liever een beetje uit dan dat ze de les afraffelt. Binnen de grenzen van het doel van de les zie ik Jamila vaak kiezen voor een meer energieke aanpak en flow in plaats van te rustig. Dat vind ik zelf heel fijn. Ik hoop nog lang te mogen genieten van haar lessen.

 

EASY FLOW met Jamila