symbol oaker 01 75pxCoaching ruimte

THERAPIE BIJ OAKER

Geef ruimte aan jouw proces

Coaching-therapie-oaker-tilburg

We leven in een hectische tijd waarin we gemakkelijk aan onszelf en de mensen om ons heen voorbij lopen. We handelen steeds vaker op de automatische piloot, staan onvoldoende stil bij wat we diep van binnen willen en nodig hebben.

Op dit pad kom je leuke en soms ook lastige uitdagingen tegen. Dit kan zich uiten in spanningen in je lijf, gedachten die je niet tot rust kunt brengen, gevoelens van onzekerheid en onrust. In die periode is het belangrijk om je denken te gebruiken maar ook aandacht te schenken aan je gevoel.

Het kan dan helpen om hier met wat extra hulp een weg in te vinden want dit hoef je niet alleen te doen! Door middel van gesprekken, praktische en/of lichaamsgerichte oefeningen leer je hoe je weer dichter bij je gevoel kunt komen. Hierdoor ben je beter in staat om naar jezelf te luisteren en keuzes te maken die bij je passen.

Door te onderzoeken op welke manier dit voor jou toepasbaar is in de dag zul je merken dat het geen extra tijd zal kosten. Het is een andere manier van leven waarin jij de richting bepaalt en je niet meer wordt geleefd.

Psychosociale & Lichaamsgerichte Therapie

Psychosociale therapie is laagdrempelige, praktische psychologische hulpverlening. Door onder meer het vergroten van inzicht in eigen gevoelens, gedachten en gedragingen en het aanleren van alternatieven, wordt ruimte gecreëerd voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je gaat terug naar de basis; Waar word je blij van? Waar krijg je energie van? Waar liggen je grenzen? Door stil te staan bij deze belangrijke vragen kun je een pad gaan kiezen dat bij jou past, op een manier die goed is voor jou.

Bij lichaamsgerichte therapie ligt de nadruk niet op praten maar op ervaren. Het gaat erom dat je signalen van je lichaam leert herkennen. Er kan gebruik worden gemaakt van ademhalingstechnieken, meditaties, mindfulness, yogaoefeningen, massages en energetische behandelingen. Door keuzes en inzichten niet alleen te zien, horen en begrijpen maar ze ook lijfelijk te voelen en te ervaren, ben je beter in staat om deze keuzes en inzichten te integreren in je dagelijkse leven.

Bekijk de website van Birgitte Vlamings voor meer informatie.

Haptotherapie

Haptotherapie is een toepassing van de haptonomie, de leer van het gevoel. In onze hectische maatschappij ligt de nadruk op onze ratio, ons denken. Er is niet veel ruimte om stil te staan bij ons gevoel. We hebben er geen aandacht voor en we gunnen onszelf niet de tijd. Daardoor herkennen we de signalen die ons lichaam ons geeft meestal niet. In de haptotherapie gaat het om het (weer) bewust worden van je gevoel en hoe je daarmee omgaat.

Bekijk de website van Judith Pouw voor meer informatie.

Holistische Therapie

Deze unieke vorm van holistische therapie draagt bij aan een kleurrijke, evenwichtige relatie met jezelf en anderen. Het stimuleert jouw moedige eigenheid. Er wordt intuïtief en op maat gewerkt met effectieve methoden zoals traumabehandeling (EMDR), ACT, persoonsgerichte psychotherapie, systeem- en relatietherapie, Human Design, energetische healing, meditatie en Reiki. 

Bekijk de website van Iefke Slaats voor meer informatie.